Thuis sporten? Check dan top 9 fitnessapparaten voor in huis

De beste fitnessapparatuur

We willen allemaal slank en getraind zijn. Helaas vraagt afvallen een enorme dosis aan motivatie. Verder moet je langdurig je gedrag veranderen om een gezond lichaam te behouden. De juiste fitnessapparatuur is daarom onmisbaar.

Heb je ook van die dagen dat je geen tijd hebt om helemaal naar de sportschool te gaan? En hou je er niet van om continue in een overvolle sportschool met anderen te moeten sporten? Dan is er een goede oplossing! Hieronder staan namelijk de beste fitnessapparaten omschreven waarmee je thuis helemaal los kunt gaan.

1. Sporten op de hometrainer

Fietsen is een sport waarbij je intensief beweegt. Wij Nederlanders kunnen namelijk niet zonder fiets. Fietsen zorgt ervoor dat je lichaam in shape komt en dat je veel calorieën verbrand.

De intensiteit van fietsen zorgt voor een goed metabolisme. En nog belangrijker: Je valt er van af. Je verbrandt namelijk zowel vet als eiwitten en koolhydraten. Om vet te verbranden moet je de intensiteit afwisselen door een zwaar met een licht programma te combineren. De diverse soorten fietsprogramma’s maken het fietsen leuk en zorgen voor uitdaging. Kies op de hometrainer het niveau dat het beste bij je past.

2. Roeiapparaat voor in huis

Roeien is ook een sport wat mensen in huis doen. Al denk je dat je deze apparaten alleen in de sportschool vindt. Thuis roeien is populair.

Roeien zorgt ervoor dat je snel af kunt vallen en ook over meer conditie beschikt. Alle spieren worden namelijk uitgedaagd. Roeien is dus zeer intensief. Daarmee verbrand je dus snel calorieën. De weerstand van het roeien zorgt er bovendien voor dat je spiermassa flink toeneemt.

3. Crosstrainer voor in huis

De crosstrainer beschikt over een hoog gebruikersgemak. Dus beginnende sporters hebben er ook baat bij. Dit apparaat zorgt ook voor een snelle afname in calorieën. Soms nemen crosstrainers nogal wat ruimte in beslag. Maar tegenwoordig heb je ook compacte modellen voor in huis die je in kunt klappen. Een crosstrainer is daarnaast wel wat duurder dan een hometrainer.

4. Loopband voor in huis

Als er buiten een regenbui aankomt kun je zelf nog kiezen om lekker in je eigen woonkamer te wandelen op de loopband. Je werkt met een loopband aan zowel vetverbranding als aan conditietraining. Zowel beginners als gevorderden hebben er baat bij vanwege de diverse intensiteitsniveaus. Verder worden je beenspieren goed getraind. Je kunt bovendien zelfs je tablet of smartphone op een loopband aansluiten om je trainingen mee bij te houden.

5. Spinning

Een spinningsfiets is erg compact. Met spinning wordt je conditie volledig uitgedaagd. Ondanks dat de spinningfiets op een hometrainer lijkt, neemt de fiets meer de houding aan van een mountainbike of racefiets. De hometrainer lijkt meer op een stadsfiets. Door de intensieve trainingsniveaus zijn spinningsfietsen meer geschikt voor sporters met ervaring. Ook thuis kun je dus een lesje spinning volgen door bijvoorbeeld een groeples op Youtube te streamen.

6. Airbike

Wil je een mix tussen een crosstrainer en hometrainer die ook nog eens frisse lucht produceert? Ga dan voor een airbike. Met de airbike kun je trainen op een hoog niveau. Ze maken bovendien onderdeel uit van HIIT-training. De fiets werkt met luchtkracht. Met deze kracht bepaal je de weerstand. Je hebt de keuze uit lichte, middelzware en zware trainingen op een airbike.

7. Recumbent bike voor in huis

Met deze fiets kun je letterlijk achterover leunen. Je kunt wel de trapintensiteit instellen met diverse programma’s. Echter zit je bij deze fiets comfortabel naar achteren geleund. Je zit dus in een minder actieve houding dan op een hometrainer of spinningfiets. Je traint hiermee wel al je beenspieren.

8. Fietstrainer voor in huis

Een fietstrainer is eigenlijk een soort simulator die geschikt is voor wielrenners die thuis willen oefenen. Je bent niet meer afhankelijk van goede weersomstandigheden en kunt als wielrenner op elk gewenst moment trainen. Sommige fietstrainers zijn virtueel. Je kunt ze dan koppelen aan een Tv-scherm. Fiets in de Franse Alpen of over een tropisch eiland. Dat allemaal zonder de deur uit te hoeven.

9. Krachtstation voor in huis

Ga voor een lekker sportief lichaam. Dit kun je allemaal doen met een krachtstation voor in huis. Krachtstations zijn zo uitgerust dat je er alle spiergroepen mee kunt trainen. Dus wil je vanuit huis zestig work-outs op slechts een apparaat doen? Dan past het krachtstation bij jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.